24. September 2023

Bitcoin Price Gold Correlation Crash 20%: 5 Ting at vide i denne uge

Bitcoin’s grundlæggende netværksfundament er lige så bullish som nogensinde, men $ 12.000 kan udløse en gentest af lavere prisniveauer, advarer en analytiker.

Bitcoin Era starter en ny uge i den øverste ende af sin nye prisklasse tæt på $ 12.000 – vil markedet endelig knække den i denne uge?

Cointelegraph kigger på fem ting, man skal overveje, når man arbejder, hvor Bitcoin er på vej i de kommende dage.

S&P 500 nærmer sig alle tiders højder… igen

I modsætning til tidligere uger er makromarkederne og deres indflydelse på Bitcoin tilbage i rampelyset mandag.

Kina går foran, med sine aktier, der stiger til næsten deres højeste niveauer på to år på nyheder om, at People’s Bank of China, eller PBoC, planlægger at lette pengepolitikken.

Shanghai-sammensatte indeks steg 2,3% på dagen med en årlig stigning på 13% på trods af koronavirus-uroen.

Andetsteds er S&P 500 allerede op over 50% i forhold til dets lavt nedgang i marts, med Goldman Sachs-analytikere, der reviderer deres prognose for slutningen af ​​året opad. Målet er nu 3.600 point, ikke 3.000 – en ny rekordhøj.

Selv på udgivelsestidspunktet var indekset kun 14 point væk fra alle tiders højder, det havde set i februar, før coronavirus ramte.

„Som de sidste par måneder har vist, afhænger aktiekurserne ikke kun af den forventede fremtidige indtjeningsstrøm, men af ​​den kurs, hvormed disse indtægter diskonteres til nutidsværdien,“ citerede Bloomberg Goldmans David Kostin som en notat fredag.

„Når vi ser fremad, vil en faldende kapitalrisikopræmie opveje en stigning i obligationsrenterne, og kombineret med vores ovennævnte konsensus EPS-prognose løfter S&P 500-indekset til 3.600 ved årets udgang.“

Aktier har tidligere haft betydelig indflydelse på Bitcoin med sin S&P 500-korrelation allerede på 95%. Som Cointelegraph rapporterede , trods guldovertagelse i de seneste uger, tror analytikere stadig, at en dramatisk ændring i aktier også vil blive afspejlet i Bitcoin i betragtning af den nylige korrelation af alle tidspunkter.

Bitcoin’s korrelation med guld er faldet, siden sidstnævnte mistede sit $ 2.000 supportniveau – fra 68% til 48% i august, viser data.

Inden for Bitcoin står markedssentimentet overfor en egen hindring

12.000 $, et niveau, der har set flere retests i de sidste to uger, men ikke lykkedes at blive støtte, skaber fortsat handelsproblemer. Den nylige prisaktion har understreget det faktum, at $ 12.000 ikke har appellen til at knække som modstand.

”Vi er stadig i en trend, så jeg burde læne mig på siden af ​​bullish,” sagde Cointelegraph Markets- analytiker filbfilb den 13. august i sin Telegram-kanal. Han vurderer også, at altcoins bevæger sig højere, da BTC-prisen forbliver sidelæns som et bullish tegn, især efter at „prisforanstaltningen viste et stort opspring ud af efterspørgslen,“ forklarede han. “Masser af væger.”

I løbet af weekenden foreslog kollegaanalytiker Michaël van de Poppe , at afvisningen på $ 12.000 var stærk nok til at udløse en mere udtalt retracement for BTC / USD. En tilbagebetaling af støtte til $ 10.500 var „meget sandsynligt,“ argumenterede han inden styrke syntes at klatre højere og til sidst vende $ 12.000 til støtte .

”I betragtning af betydningen af ​​dette niveau begynder jeg at tro, at dette bliver et meget sandsynligt scenario,” fortalte Van de Poppe på Twitter- tilhængere.

„Imidlertid er en klar pause og en flip på $ 12K fortsættelser mod $ 13K og muligvis $ 15-17K område.“