24. September 2023

Elon Musk tweets over bitcoin: een afsluiting van een nieuwe tweet vanaf januari?

Bitcoin is een onderdeel geworden van de reguliere media. Hoewel het misschien vreemd was om een ​​paar jaar geleden bitcoin te tweeten en te bespreken, zagen we de afgelopen maanden een groeiend aantal van de meest invloedrijke figuren en bedrijven erover praten.

Elon Musk is een ervaren Bitcoin Loophole commentator en het is ook bekend dat hij commentaar geeft op enkele andere cryptocurrencies, hoewel het een tijdje geleden is dat hij voor het laatst iets over BTC tweette.

Vandaag, op het hoogtepunt van een rustig weekend, tweette Musk het volgende:

Meteen na zijn tweet steeg de prijs van bitcoin met bijna $ 200 tot $ 23.800, het vroegere hoogste punt ooit op donderdag.

Twintig minuten later tweette Musk een antwoord op zijn oorspronkelijke tweet, waarin hij zei dat hij „Grapje maakte, wie heeft er toch een veilig woord nodig !?“

In januari was Bitcoin niet zijn veilige woord

Musk’s tweets staan ​​bekend om hun vaagheid, of hij nu tweets over TSLA-aandelen te duur, Dogecoin of SpaceX.

De huidige tweet is echter op de een of andere manier gerelateerd aan zijn vorige, toen hij het ook had over de primaire cryptocurrency.

Tien dagen na het huidige jaar 2020 tweette Musk dat „Bitcoin niet mijn veilige woord is.“ Als je de datum vandaag had opgemerkt, is het precies tien dagen voor het einde van 2020. In januari handelde bitcoin ongeveer rond de $ 8.000. Vanaf het moment dat hij zijn tweede tweet schreef, handelt bitcoin op $ 23.800, een dag nadat hij zijn hoogste niveau ooit heeft bereikt van $ 24.200.

Zoals altijd laat zijn tweet ongeveer 40 miljoen Twitter-volgers achter met het stellen van vragen, en het is ongetwijfeld een overwinning voor Bitcoin om weer voor zo’n enorm publiek te verschijnen.

Het is ook interessant om te zien waar de prijzen vanaf hier naartoe gaan en of de cryptocurrency nog een indrukwekkende stap omhoog gaat.